Тел. : +389 70 453 573

Проекти

Несовршен простор „Метаморфози“ 2021

August 3, 2021 at 9:17 pm

Несовршен простор е четврта по ред изложба, во организација на Здружението за култура Транзен. Проектот ги истражува различните простори за изложување на ликовните дела....

Jazzna Dares – Несебна

March 15, 2021 at 12:00 am

Убаво е кога творбите, расфрлени како џамлии на мермерен под, ќе се стркалаат и надвор од домот и ќе постанат окца низ кои се...

Daktili – Bolni Svetogledi

March 15, 2021 at 12:00 am

Milan Anastasov – Vocals Stavre Angelakov – GuitarStole Velkov – BassLjuben Madzirov – Drums Recording, Mix, and Master – Ivica Jankulovski (Al-Shar Studio)Video Recording...

Поставување на скулптура “Штркот и змијата” во Колешино

September 18, 2020 at 12:00 am

Во рамките на институционалниот грант во делот на децентрализација на културата и уметноста во југоисточниот дел на Македонија и зацврстување на соработката помеѓу локалната...

Откупна награда за уметникот Владимир Илиевски на тема „Автопортрет во самоизолација“

July 22, 2020 at 12:00 am

На третата изложба „Несовршен простор“, на која темата е „Автопортретот во самоизолација“, откупната награда ја добива ликовниот уметник Владимир Илиевски со делото „Автопортрет со...

Поголема транспарентност, поголема доверба

May 1, 2020 at 12:00 am

Цел на проектот: Да се зголеми транспаретноста и отчетноста на организацијата преку јакнење навнатрешните капацитети на организацијата за развивање на алатки за подобро информирање...

Учителот и неговите ученици

July 16, 2019 at 12:00 am

Во чест на седумдесет и седмата годишнина од раѓањето на еден од најважните македонски сликари, Владимир Георгиевски, во галеријата на Младинскиот културен центар во...

Струмица како културно-историска дестинација

March 25, 2019 at 12:00 am

Здружението за култура и развој на креативни индустрии Култ-Транзен од јануари до септември оваа година ќе го имплементира проектот „Струмица како културно-историска дестинација“.  Со овој проект ќе...

Зајакнување на независниот културен сектор за подобар социо-културен развој на општина Струмица

January 26, 2019 at 12:00 am

„Зајакнување на независниот културен сектор за подобар социо-културен развој на општина Струмица“ е проект регрантиран преку проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“,...