Тел. : +389 70 453 573

Gallery

Ликовна изложба Несовршен простор 6

January 22, 2024 tranzen

Здружението за култура Транзен по шести пат ја реализира изложбата ,,Несовршен простор”. Се доделува и наградата,,Владимир Георгиевски”, во сеќавање на големиот...

Документарен филм ЛУКА

January 22, 2024 tranzen

Документарен филм ЛУКА – СИНОПСИС Филмот ЛУКА го прикажува животот на група млади музичари од Струмица, кои во кризни времиња за...

Премиера на филмот ТРН на 17 издание на АстерФест

November 22, 2022 tranzen

На 17 издание на Меѓународниот филмски фестивал Астерфест, на 9 август 2022 година во амфитеатарот во Градскиот парк во Струмица, премиерно...

Монодрама „Глумецот е глумец…е глумец“

November 21, 2022 tranzen

Монодрама „Глумецот е глумец…е глумец“ од Зијах А. Соколовиќ Режија и актер Коста Ангов. јуни 2022 Овој текст првпат го прочитав...

Несовршен простор 5 „Траги во просторот“

May 15, 2022 tranzen

НЕСОВРШЕН ПРОСТОР 5 Траги во просторот Несовршен простор е петта по ред изложба во организација на Здружението за култура Транзен од...

Промоција на книгата „Буники“ од Далибор Плечиќ

April 14, 2022 tranzen

На 13.4.2022 год. во Europe House ‒ Струмица се одржа промоцијата на збирката раскази „Буники“ од Далибор Плечиќ. Промотор на настанот...

Самостојна изложба на Тони Попов „Човек неусетно се троши“ Автопортрети

April 10, 2022 tranzen

Автопортретите на Тони Попов „Постои една врата која ја затворив до крајот на светот“. Х. Л. Борхес. Кога требаше да се...

Монодрама „Кротка“ според Ф.М. Достоевски

December 14, 2021 tranzen

Кротка (според истоимената новела на Фјодор М. Достоевски Режија и драматизација: Дејан Ангелов Актер: Стојан Велков Трн Музика: Ставро Ангелаков Фотографија:...

Претстава „КАИН“ од Џорџ Гордон Бајрон во режија на Дејан Ангелов

December 14, 2021 tranzen

Продукција на Здружение за култура Транзен Алтернативна сцена Струмица Режија и драматизација: Дејан Ангелов Играат: Стојан Велков Трн како Луцифер и...

Премиера на претставата Викторија

November 14, 2021 tranzen

Викторија -или да погледнеш во грозното лице на вистината- „Ќе ја чуете целата вистина, колку и да ви е непријатна… Вистината...

  • 1
  • 2