Тел. : +389 70 453 573

Completed Projects

Поставување на скулптура “Штркот и змијата” во Колешино

September 18, 2020 at 12:00 am

о рамките на институционалниот грант во делот на децентрализација на културата и уметноста во југоисточниот дел на Македонија и зацврстување на соработката помеѓу локалната...

Откупна награда за уметникот Владимир Илиевски на тема „Автопортрет во самоизолација“

July 22, 2020 at 12:00 am

На третата изложба „Несовршен простор“, на која темата е „Автопортретот во самоизолација“, откупната награда ја добива ликовниот уметник Владимир Илиевски со делото „Автопортрет со...

Учителот и неговите ученици

July 16, 2019 at 12:00 am

Во чест на седумдесет и седмата годишнина од раѓањето на еден од најважните македонски сликари, Владимир Георгиевски, во галеријата на Младинскиот културен центар во...

Зајакнување на независниот културен сектор за подобар социо-културен развој на општина Струмица

January 26, 2019 at 12:00 am

„Зајакнување на независниот културен сектор за подобар социо-културен развој на општина Струмица“ е проект регрантиран преку проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“,...

Гордана Хаџи Николова Малешев добитник на наградата Владимир Георгиевски во рамките на ликовниот проект „Жената како модел во ликовната уметност“

October 6, 2018 at 12:00 am

Во рамките на проектот „Родовата димензија во културата“ финансиски поддржан од Општина Струмица преку програмата Г1, на 5 Октомври се отвори изложбата „Женскиот модел...

Родовата димензија во културното и уметничко творештво во општина Струмица

May 11, 2018 at 12:00 am

Преку програмата Г1 на Општина Струмица се спроведе проектот„Родова димензија во културното и уметничко творештво во општина Струмица“. Односот на културата и родовата рамноправност...

Развој на креативна економија во општина Струмица

April 19, 2018 at 9:17 pm

Проектот „Развој на креативната економија во општина Струмица“, е грантиран и се имплементира во рамките на проектот „Подобрување на активната вклученост на македонските граѓански...

Конкурс за наградна фотографија – Природни и културни убавини на општина Босилово

February 2, 2018 at 1:23 pm

Конкурсот е во рамките на проектот – Природно-културни убавини на општина Босилово, финансиран од Делегацијата на Европската Унија во рамки на програмата за одбележување...