Тел. : +389 70 453 573

Изложба „Пресек“

  • December 8, 2016 at 1:38 pm
  • Completed

Тишината како висока уметничка категорија, како аура во која егзитираат уметниците, во првите децении од новиот век, како да се претвори во молк и тоа толку длабоко вкоренет, до бездните на нашата опстојба. Обидот на четворицата млади ликовни уметници од Струмица: Љупка Галазка-Василев, Никола Пијанманов, Ване Костуранов и Маријан Ѕин да го прекршат молкот е најава за бура, која доаѓа по десетгодишната уметничка суша во градот Струмица.

Изложбата е дел од проектот „Развивање и ревитализација на руралните средини преку уметност и култура“ финансиски поддржан од Швајцарската агенција за развој и соработка преку програмата Цивика Мобилитас.

Share it on