Тел. : +389 70 453 573

Галерија

Ликовна изложба Несовршен простор 6

јануари 22, 2024 tranzen

Здружението за култура Транзен по шести пат ја реализира изложбата ,,Несовршен простор”. Се доделува и наградата,,Владимир Георгиевски”, во сеќавање на големиот...

Документарен филм ЛУКА

јануари 22, 2024 tranzen

Документарен филм ЛУКА – СИНОПСИС Филмот ЛУКА го прикажува животот на група млади музичари од Струмица, кои во кризни времиња за...

Премиера на филмот ТРН на 17 издание на АстерФест

ноември 22, 2022 tranzen

На 17 издание на Меѓународниот филмски фестивал Астерфест, на 9 август 2022 година во амфитеатарот во Градскиот парк во Струмица, премиерно...

Монодрама „Глумецот е глумец…е глумец“

ноември 21, 2022 tranzen

Монодрама „Глумецот е глумец…е глумец“ од Зијах А. Соколовиќ Режија и актер Коста Ангов. јуни 2022 Овој текст првпат го прочитав...

Несовршен простор 5 „Траги во просторот“

мај 15, 2022 tranzen

НЕСОВРШЕН ПРОСТОР 5 Траги во просторот Несовршен простор е петта по ред изложба во организација на Здружението за култура Транзен од...

Промоција на книгата „Буники“ од Далибор Плечиќ

април 14, 2022 tranzen

На 13.4.2022 год. во Europe House ‒ Струмица се одржа промоцијата на збирката раскази „Буники“ од Далибор Плечиќ. Промотор на настанот...

Самостојна изложба на Тони Попов „Човек неусетно се троши“ Автопортрети

април 10, 2022 tranzen

Автопортретите на Тони Попов „Постои една врата која ја затворив до крајот на светот“. Х. Л. Борхес. Кога требаше да се...

Монодрама „Кротка“ според Ф.М. Достоевски

декември 14, 2021 tranzen

Кротка (според истоимената новела на Фјодор М. Достоевски Режија и драматизација: Дејан Ангелов Актер: Стојан Велков Трн Музика: Ставро Ангелаков Фотографија:...

Претстава „КАИН“ од Џорџ Гордон Бајрон во режија на Дејан Ангелов

декември 14, 2021 tranzen

Продукција на Здружение за култура Транзен Алтернативна сцена Струмица Режија и драматизација: Дејан Ангелов Играат: Стојан Велков Трн како Луцифер и...

Премиера на претставата Викторија

ноември 14, 2021 tranzen

Викторија -или да погледнеш во грозното лице на вистината- „Ќе ја чуете целата вистина, колку и да ви е непријатна… Вистината...

  • 1
  • 2