Тел. : +389 70 453 573

Завршени проекти

Daktili – Bolni Svetogledi

March 15, 2021 at 12:00 am

Milan Anastasov – Vocals Stavre Angelakov – GuitarStole Velkov – BassLjuben Madzirov – Drums Recording, Mix, and Master – Ivica Jankulovski (Al-Shar Studio)Video Recording...

Jazzna Dares – Несебна

March 15, 2021 at 12:00 am

Убаво е кога творбите, расфрлени како џамлии на мермерен под, ќе се стркалаат и надвор од домот и ќе постанат окца низ кои се...

Поставување на скулптура “Штркот и змијата” во Колешино

September 18, 2020 at 12:00 am

Во рамките на институционалниот грант во делот на децентрализација на културата и уметноста во југоисточниот дел на Македонија и зацврстување на соработката помеѓу локалната...

Откупна награда за уметникот Владимир Илиевски на тема „Автопортрет во самоизолација“

July 22, 2020 at 12:00 am

На третата изложба „Несовршен простор“, на која темата е „Автопортретот во самоизолација“, откупната награда ја добива ликовниот уметник Владимир Илиевски со делото „Автопортрет со...

Поголема транспарентност, поголема доверба

May 1, 2020 at 12:00 am

Цел на проектот: Да се зголеми транспаретноста и отчетноста на организацијата преку јакнење навнатрешните капацитети на организацијата за развивање на алатки за подобро информирање...

Учителот и неговите ученици

July 16, 2019 at 12:00 am

Во чест на седумдесет и седмата годишнина од раѓањето на еден од најважните македонски сликари, Владимир Георгиевски, во галеријата на Младинскиот културен центар во...

Струмица како културно-историска дестинација

March 25, 2019 at 12:00 am

Здружението за култура и развој на креативни индустрии Култ-Транзен од јануари до септември оваа година ќе го имплементира проектот „Струмица како културно-историска дестинација“.  Со овој проект ќе...

Зајакнување на независниот културен сектор за подобар социо-културен развој на општина Струмица

January 26, 2019 at 12:00 am

„Зајакнување на независниот културен сектор за подобар социо-културен развој на општина Струмица“ е проект регрантиран преку проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“,...

Гордана Хаџи Николова Малашев добитник на наградата Владимир Георгиевски во рамките на ликовниот проект „Жената како модел во ликовната уметност“

October 6, 2018 at 12:00 am

Во рамките на проектот „Родовата димензија во културата“ финансиски поддржан од Општина Струмица преку програмата Г1, на 5 Октомври се отвори изложбата „Женскиот модел...