Тел. : +389 70 453 573

Завршени проекти

Конкурс за наградна фотографија – Природни и културни убавини на општина Босилово

February 2, 2018 at 1:23 pm

Конкурсот е во рамките на проектот – Природно-културни убавини на општина Босилово, финансиран од Делегацијата на Европската Унија во рамки на програмата за одбележување...

Објава на наградата на конкурсот – Несовршен простор

September 18, 2017 at 9:11 pm

На конкурсот за сликарство и откуп на ликовно дело кој го организира Здружението за култура Транзен, во рамките на концептот “Несовршен простор” за групна...

Книжевна вечер со Фросина Пармакоска

September 5, 2017 at 12:15 pm

Во вторник на 12 ти септември со почеток во 20 00 часот во клубот Salt & Pepper во Струмица, се одржа средба со современата...

Растворена стварност – монографија за Бранко Кончалиев

August 30, 2017 at 2:22 pm

Излезе од печат монографијата за творештвото на Бранко Кончалиев. Промоцијата на книгата, како и ретроспективната изложба е закажана На 27 Септември во Галеријата на...

Конкурс за уметници – Несовршен простор

August 16, 2017 at 12:51 pm

Здружението за култура Транзен ги повикува сите сликари (ликовни уметници) кои активно и континуирано се занимаваат со ликовното творештво и сликарската уметност и кои...

Книжевен разговор со Наида Мујкиќ

July 25, 2017 at 4:00 pm

Издавачката куќа „Готен“ во соработка со здружението за култура „КУЛТ-ТРАНЗЕН“ од Струмица ве покануваат на книжевниот разговор со писателката Наида Мујкиќ (Naida Mujkić). Разговорот...

Традиционална марама во современ контекст

June 14, 2017 at 2:32 pm

Проектот „Традиционална марама во современ контекст“ е финансиран од програмата на Министерството за култура од областа на креативните индсутрии за 2017 година.  Општата цел на...

Проект Креативна Струмица

April 28, 2017 at 10:44 am

Во петок 5ти Мај со почеток во 19 часот во малата сала на Домот на Арм во Струмица се одржа средба со писателот Владимир...

Изложба „Пресек“

December 8, 2016 at 1:38 pm

Тишината како висока уметничка категорија, како аура во која егзитираат уметниците, во првите децении од новиот век, како да се претвори во молк и...