Тел. : +389 70 453 573

Завршени проекти

Конкурс за фотографија на тема: Тагата на провинцијата и неподносливата мачнотија на метрополата

September 13, 2016 at 7:07 pm

Конкурс за фотографија на тема: Тагата на провинцијата и неподносливата мачнотија на метрополата Идејата на конкурсот го третира феноменот на периферијата и оддалеченоста од...

Сеќавање на една уметност

July 10, 2016 at 10:25 am

Проектот „Сеќавање на една уметност“ има за цел да го потврди историскиот континуитет на културно-уметничкиот живот во градот од почетокот на 20 век се до...

Илуминациите и нивната примена во издаваштвото

April 17, 2016 at 10:46 am

Во рамките на фестивалот за креативни индустрии СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2016 – „Поврзи ме со креативност“ што ќе се одржи во периодот 10-12.06.2016 на местото ПЛАЈА ВИСТА –...

Примената на византиската орнаментика во модниот дизајн

January 24, 2016 at 11:59 am

Проектот „ Примената на византиската орнаментика во модниот дизајн “ има за цел да се осврне на еден подзаборавен ликовен детал на византиската орнаментика, длабоко...

Пекарскиот занает како дел од нематеријалното културно наследство – приказна за лебот

January 24, 2016 at 11:32 am

Проектот „Пекарскиот занает како дел од нематеријалното културно наследство – приказна за лебот“ е истражувачки, информативен и едукативен проект чија цел е да ја прикаже и...

Возобновување на старата ликовна дисциплина – Илуминација

September 12, 2015 at 1:10 am

Здружението за култура и развој на креативни индустрии ТРАНЗЕН, Ве поканува на изложба на ИЛУМИНИРАНИ КНИГИ во галеријата на Музеј и Завод – Струмица. 08.05.2015 (Петок) во...

Развивање и ревитализација на руралните заедници преку уметност и култура

September 12, 2015 at 1:08 am

Проектот „Развивање и ревитализација на руралните заедници преку уметност и култура“ – проектот е финансиран преку акцискиот грант на програмата Цивика Мобилитас – проект...

Уличен Раскажувач – Фотографии на Столе Ангелов

September 12, 2015 at 12:36 am

На 11 Септември во просториите на „Студио 38“ на улица Пере Тошев бр.2 со почеток во 20.30 ч  се одржа изложбата на Столе Ангелов...

Со уметност против ракот – кампања за борба против ракот

May 29, 2015 at 8:57 am

Проектот „Со уметност против ракот“ – кампања за борба против ракот е финансиски поддржан од Програмата Г1 – поддршка на ЛЕР од Буџетот на...