Тел. : +389 70 453 573

Поставување на скулптура “Штркот и змијата” во Колешино

  • September 18, 2020 at 12:00 am
  • Completed

Во рамките на институционалниот грант во делот на децентрализација на културата и уметноста во југоисточниот дел на Македонија и зацврстување на соработката помеѓу локалната самоуправа и невладиниот сектор со цел развој на истите во с.Колешино – Општина Ново Село се постави скулптура „Штркот и змијата“. Скулптурата освен што има естетска вредност испраќа и силна порака за зачувување на животната средина во овој дел од државата. Делото е на уметникот Никола Пијанманов.

Share it on