Тел. : +389 70 453 573

Gallery

Несовршен простор 5 „Траги во просторот“

May 15, 2022 tranzen

НЕСОВРШЕН ПРОСТОР 5 Траги во просторот Несовршен простор е петта по ред изложба во организација на Здружението за култура Транзен од...

Промоција на книгата „Буники“ од Далибор Плечиќ

April 14, 2022 tranzen

На 13.4.2022 год. во Europe House ‒ Струмица се одржа промоцијата на збирката раскази „Буники“ од Далибор Плечиќ. Промотор на настанот...

Самостојна изложба на Тони Попов „Човек неусетно се троши“ Автопортрети

April 10, 2022 tranzen

Автопортретите на Тони Попов „Постои една врата која ја затворив до крајот на светот“. Х. Л. Борхес. Кога требаше да се...

Монодрама „Кротка“ според Ф.М. Достоевски

December 14, 2021 tranzen

Кротка (според истоимената новела на Фјодор М. Достоевски Режија и драматизација: Дејан Ангелов Актер: Стојан Велков Трн Музика: Ставро Ангелаков Фотографија:...

Претстава „КАИН“ од Џорџ Гордон Бајрон во режија на Дејан Ангелов

December 14, 2021 tranzen

Продукција на Здружение за култура Транзен Алтернативна сцена Струмица Режија и драматизација: Дејан Ангелов Играат: Стојан Велков Трн како Луцифер и...

Премиера на претставата Викторија

November 14, 2021 tranzen

Викторија -или да погледнеш во грозното лице на вистината- „Ќе ја чуете целата вистина, колку и да ви е непријатна… Вистината...

100 ГОДИНИ СТРУМИЧКА ЛИКОВНА УМЕТНОСТ

November 3, 2021 tranzen

Монографијата „Сто години струмичка ликовна уметност“ е истражувачки проект на Здружението за култура Транзен. Главната идеја околу која се оформи оваа...

Самостојна изложба на Ѓорги Динев (Црно небо)

March 30, 2021 tranzen

Самостојната изложба на Ѓорги Динев насловена „Црно небо“ е втора по ред на младиот уметник, после онаа од минатата година, реализирана...

Мурал на уметникот Владимир Илиевски во Струмица

December 25, 2020 tranzen

Ликовниот уметник Владимир Илиевски од Скопје, на фасада на зграда во Струмица го наслика муралот со наслов „Сѐ е тука“. Муралот...

  • 1
  • 2