Тел. : +389 70 453 573

Галерија

100 ГОДИНИ СТРУМИЧКА ЛИКОВНА УМЕТНОСТ

ноември 3, 2021 tranzen

Монографијата „Сто години струмичка ликовна уметност“ е истражувачки проект на Здружението за култура Транзен. Главната идеја околу која се оформи оваа...

Самостојна изложба на Ѓорги Динев (Црно небо)

март 30, 2021 tranzen

Самостојната изложба на Ѓорги Динев насловена „Црно небо“ е втора по ред на младиот уметник, после онаа од минатата година, реализирана...

Мурал на уметникот Владимир Илиевски во Струмица

декември 25, 2020 tranzen

Ликовниот уметник Владимир Илиевски од Скопје, на фасада на зграда во Струмица го наслика муралот со наслов „Сѐ е тука“. Муралот...

Изложби и промоции

август 6, 2020 garvanliev

  • 1
  • 2