Тел. : +389 70 453 573

Completed Projects

Традиционална марама во современ контекст

June 14, 2017 at 2:32 pm

Проектот „Традиционална марама во современ контекст“ е финансиран од програмата на Министерството за култура од областа на креативните индсутрии за 2017 година.  Општата цел на...

Проект Креативна Струмица

April 28, 2017 at 10:44 am

Во петок 5ти Мај со почеток во 19 часот во малата сала на Домот на Арм во Струмица се одржа средба со писателот Владимир...

Изложба „Пресек“

December 8, 2016 at 1:38 pm

Тишината како висока уметничка категорија, како аура во која егзитираат уметниците, во првите децении од новиот век, како да се претвори во молк и...

Конкурс за фотографија на тема: Тагата на провинцијата и неподносливата мачнотија на метрополата

September 13, 2016 at 7:07 pm

Конкурс за фотографија на тема: Тагата на провинцијата и неподносливата мачнотија на метрополата Идејата на конкурсот го третира феноменот на периферијата и оддалеченоста од...

Remembrance of an art

July 10, 2016 at 10:25 am

Проектот „Сеќавање на една уметност“ има за цел да го потврди историскиот континуитет на културно-уметничкиот живот во градот од почетокот на 20 век се до...

Illumination technique and its application in publishing

April 17, 2016 at 10:46 am

Во рамките на фестивалот за креативни индустрии СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2016 – „Поврзи ме со креативност“ што ќе се одржи во периодот 10-12.06.2016 на местото ПЛАЈА ВИСТА –...

Restoration of old art discipline - ILUMINATION

September 12, 2015 at 1:10 am

Здружението за култура и развој на креативни индустрии ТРАНЗЕН, Ве поканува на изложба на ИЛУМИНИРАНИ КНИГИ во галеријата на Музеј и Завод – Струмица. 08.05.2015 (Петок) во...