Тел. : +389 70 453 573

Завршени проекти

Гордана Хаџи Николова Малашев добитник на наградата Владимир Георгиевски во рамките на ликовниот проект „Жената како модел во ликовната уметност“

October 6, 2018 at 12:00 am

Во рамките на проектот „Родовата димензија во културата“ финансиски поддржан од Општина Струмица преку програмата Г1, на 5 Октомври се отвори изложбата „Женскиот модел...

Родовата димензија во културното и уметничко творештво во општина Струмица

May 11, 2018 at 12:00 am

Преку програмата Г1 на Општина Струмица се спроведе проектот„Родова димензија во културното и уметничко творештво во општина Струмица“. Односот на културата и родовата рамноправност...

Развој на креативна економија во општина Струмица

April 19, 2018 at 9:17 pm

Проектот „Развој на креативната економија во општина Струмица“, е грантиран и се имплементира во рамките на проектот „Подобрување на активната вклученост на македонските граѓански...

Конкурс за наградна фотографија – Природни и културни убавини на општина Босилово

February 2, 2018 at 1:23 pm

Конкурсот е во рамките на проектот – Природно-културни убавини на општина Босилово, финансиран од Делегацијата на Европската Унија во рамки на програмата за одбележување...

Објава на наградата на конкурсот – Несовршен простор

September 18, 2017 at 9:11 pm

На конкурсот за сликарство и откуп на ликовно дело кој го организира Здружението за култура Транзен, во рамките на концептот “Несовршен простор” за групна...

Книжевна вечер со Фросина Пармакоска

September 5, 2017 at 12:15 pm

Во вторник на 12 ти септември со почеток во 20 00 часот во клубот Salt & Pepper во Струмица, се одржа средба со современата...

Растворена стварност – монографија за Бранко Кончалиев

August 30, 2017 at 2:22 pm

Излезе од печат монографијата за творештвото на Бранко Кончалиев. Промоцијата на книгата, како и ретроспективната изложба е закажана На 27 Септември во Галеријата на...

Конкурс за уметници – Несовршен простор

August 16, 2017 at 12:51 pm

Здружението за култура Транзен ги повикува сите сликари (ликовни уметници) кои активно и континуирано се занимаваат со ликовното творештво и сликарската уметност и кои...

Книжевен разговор со Наида Мујкиќ

July 25, 2017 at 4:00 pm

Издавачката куќа „Готен“ во соработка со здружението за култура „КУЛТ-ТРАНЗЕН“ од Струмица ве покануваат на книжевниот разговор со писателката Наида Мујкиќ (Naida Mujkić). Разговорот...