Тел. : +389 70 453 573

Проекти

Гордана Хаџи Николова Малашев добитник на наградата Владимир Георгиевски во рамките на ликовниот проект „Жената како модел во ликовната уметност“

October 6, 2018 at 12:00 am

Во рамките на проектот „Родовата димензија во културата“ финансиски поддржан од Општина Струмица преку програмата Г1, на 5 Октомври се отвори изложбата „Женскиот модел...

Родовата димензија во културното и уметничко творештво во општина Струмица

May 11, 2018 at 12:00 am

Преку програмата Г1 на Општина Струмица се спроведе проектот„Родова димензија во културното и уметничко творештво во општина Струмица“. Односот на културата и родовата рамноправност...

Развој на креативна економија во општина Струмица

April 19, 2018 at 9:17 pm

Проектот „Развој на креативната економија во општина Струмица“, е грантиран и се имплементира во рамките на проектот „Подобрување на активната вклученост на македонските граѓански...

Конкурс за наградна фотографија – Природни и културни убавини на општина Босилово

February 2, 2018 at 1:23 pm

Конкурсот е во рамките на проектот – Природно-културни убавини на општина Босилово, финансиран од Делегацијата на Европската Унија во рамки на програмата за одбележување...

Објава на наградата на конкурсот – Несовршен простор

September 18, 2017 at 9:11 pm

На конкурсот за сликарство и откуп на ликовно дело кој го организира Здружението за култура Транзен, во рамките на концептот “Несовршен простор” за групна...

Книжевна вечер со Фросина Пармакоска

September 5, 2017 at 12:15 pm

Во вторник на 12 ти септември со почеток во 20 00 часот во клубот Salt & Pepper во Струмица, се одржа средба со современата...

Растворена стварност – монографија за Бранко Кончалиев

August 30, 2017 at 2:22 pm

Излезе од печат монографијата за творештвото на Бранко Кончалиев. Промоцијата на книгата, како и ретроспективната изложба е закажана На 27 Септември во Галеријата на...

Конкурс за уметници – Несовршен простор

August 16, 2017 at 12:51 pm

Здружението за култура Транзен ги повикува сите сликари (ликовни уметници) кои активно и континуирано се занимаваат со ликовното творештво и сликарската уметност и кои...

Книжевен разговор со Наида Мујкиќ

July 25, 2017 at 4:00 pm

Издавачката куќа „Готен“ во соработка со здружението за култура „КУЛТ-ТРАНЗЕН“ од Струмица ве покануваат на книжевниот разговор со писателката Наида Мујкиќ (Naida Mujkić). Разговорот...